2010. október 8., péntek

Meggyes-marcipános koszorú

A címben szereplő süti konyhai rendezgetés eredményeképp jött létre:előkerültek olyan formák,amikhez évek óta szó szerint hozzá sem nyúltam.:-)Ez a koszorú forma is így került felszínre,némi meditálás után a kéznél levő hozzávalókból egy finom tésztát kreáltam,amolyan kávéhoz ,teához,cappuccinóhoz valót.

Meggyes-marcipános koszorú




Hozzávalók:
5 tojás,10 dkg vaj,2 kis pohár natúr joghurt,1 pohár cukor,4 pohár liszt,1 cs sütőpor,1 üveg magozott meggybefőtt,10 dkg fehér marcipán tömb,tetejére:10 dkg csoki,1kk olaj,5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral,vajjal,joghurttal majd végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.Mérőedénynek a joghurtos poharat használjuk.Az egész masszát öntsük a célformába,majd beleszórjuk
a lecsepegtetett meggyet és az apró darabokra vágott marcipánt.Forró sütőben sütjük,tűpróbáig.
Késsel körben meglazítjuk a tésztát,így vesszük ki a formából,hagyjuk kihűlni.Tetejére olvasztott csokit locsolunk,majd pirított mandulával díszítjük.








3 megjegyzés:

  1. Szia Hajni! Itt Juci!:) Olvastam, hogy Elifhez írtál kommentet, háááát, nem akartlak elkeseríteni, de a Te egyik receptedet is megtaláltam, majd kikeresem és belinkelem. Meg RENGETEG NS-s receptet, Éva-Anyóca, Teri néni,Kiki, stb. meg pl. az enyémet is :( Ugyanannál a nőnél, 818 receptje van fennt. Hát így könnyű...

    VálaszTörlés
  2. Helló Juci!Szegény Elif teljesen fel volt háborodva...Mindjárt megnézem...

    VálaszTörlés
  3. Küldd el a linket...:-)Az is kell hozzá,jut eszembe.

    VálaszTörlés